O nas
Jerusi so hribi nad našo vasjo, kjer so se nekoč
razprostirali prostrani pašniki. Tu se začnejo
moje sanje, na kraških pašnikih zgornje pivke kjer sem odraščal v opazovanju narave in njenih neizkoriščenih dobrin. Tu so naši predniki stoletja
gnali živino in tu so stoletja vsako leto prešli
nomadski pastirji s svojimi ovcami in izkoristili
skromne danosti, ki jih ta kamniti svet ponuja.
O nas – Jerusi so hribi nad našo vasjo, kjer so se nekoč razprostirali prostrani pašniki. Tu se začnejo moje sanje, na kraških pašnikih zgornje pivke kjer sem odraščal v opazovanju narave in njenih neizkoriščenih dobrin. Tu so naši predniki stoletja gnali živino in tu so stoletja vsako leto prešli nomadski pastirji s svojimi ovcami in izkoristili skromne danosti, ki jih ta kamniti svet ponuja.
V iskanju najboljših živali se povezujemo z rejci
in podjetji širom Slovenije. Verjamemo, da lahko
naše kmetije, ki kmetujejo na tradicionalen
način in svojim živalim nudijo raznolik, naraven
obrok zredijo meso, ki zadovolji pričakovanja
tudi najzahtevnejšim gurmanom.
Naša vizija je potrošniku
ponuditi meso slovenskih
živali, pripravljeno po
metodah svetovnih
mojstrov. …
V iskanju najboljših živali se povezujemo z rejci
in podjetji širom Slovenije. Verjamemo, da lahko naše kmetije, ki kmetujejo na tradicionalen način in svojim živalim nudijo raznolik, naraven obrok zredijo meso, ki zadovolji pričakovanja tudi najzahtevnejšim gurmanom.
Naša vizija je potrošniku
ponuditi meso slovenskih
živali, pripravljeno po
metodah svetovnih
mojstrov. …
The farmer’s trade is one of worth;
He’s partner with the sky and earth,
He’s partner with the sun and rain,
And no man loses for his gain;
And men may rise, or men may fall,
But the farmer he must feed them all.
“Amelia E. Barr”
REJA ŽIVALI
Zgodba dobrega mesa se začne na pašniku, njivi, v hlevu.
Tako na naši kmetiji, kot na kmetijah,
ki sodelujejo z nami, živali redimo po
predpisanih načelih, ki zagotavljajo:
• dobro počutje živali
• odgovoren odnos do narave
• zdravje potrošnika
• slastnost in ličnost mesa
Sodelovanje z rejci je temelj
našega dolgoročnega
načrtovanja razvoja podjetja.
Skupaj z rejci razvijamo tehnologije
reje, ki zagotavljajo najboljše meso. Prisegamo na telice, vole in klavne prvesnice, slovenske tradicionalne, lisaste pasme, običajno poznamo pod imenom simentalsko govedo. Pasma je odlično prilagojena našim pogojem in sodi med pasme, ki izstopajo po marmoriranosti mesa. Na naše kmetije uvajamo tudi govedo pasme Aberdeen Angus ter Wagyu. Vse živali so pred zakolom dopitane z žiti in suho krmo.
Sodelovanje z rejci je temelj
našega dolgoročnega
načrtovanja razvoja podjetja.
Skupaj z rejci razvijamo tehnologije
reje, ki zagotavljajo najboljše meso. Prisegamo na telice, vole in klavne prvesnice, slovenske tradicionalne, lisaste pasme, običajno poznamo pod imenom simentalsko govedo. Pasma je odlično prilagojena našim pogojem in sodi med pasme, ki izstopajo po marmoriranosti mesa. Na naše kmetije uvajamo tudi govedo pasme Aberdeen Angus ter Wagyu. Vse živali so pred zakolom dopitane z žiti in suho krmo.
Naša vizija je potrošniku
ponuditi najkakovostnejše
meso domačih jagnjet.
Jagnjeta se skupaj z ovcami večji del življenja pasejo na prostranih pašnih, pred zakolom pa so dopitana z žiti in suho krmo. Ta sistem reje omogoča prirejo izrazito sočnega mesa blagega okusa in nežne teksture. Uporabljamo slovenske avtohtone pasme ter tuje specializirane mesne pasme kot so Texel, Dorper, Ile de France, Suffolk in druge.
Naša vizija je potrošniku
ponuditi najkakovostnejše
meso domačih jagnjet.
Jagnjeta se skupaj z ovcami večji del življenja pasejo na prostranih pašnih, pred zakolom pa so dopitana z žiti in suho krmo. Ta sistem reje omogoča prirejo izrazito sočnega mesa blagega okusa in nežne teksture. Uporabljamo slovenske avtohtone pasme ter tuje specializirane mesne pasme kot so Texel, Dorper, Ile de France, Suffolk in druge.